Juridisch Adviseur - insolventierecht & consumentenwetgeving

Functieomschrijving

Wil jij een voortrekkersrol in de vormgeving van nieuwe en bestaande wetgeving over insolventierecht en consumentenwetgeving van banken?

Als juridisch adviseur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heb je een bijzondere rol. Bij ons geef je écht inhoudelijk sturing aan beleidsonderwerpen op het gebied van ondernemings- en insolventierecht en consumentenrecht in Nederland en Europa.

De NVB zet zich dagelijks in met haar leden proactief voor een dienstbare, competitieve en stabiele bankensector. We spelen in op actualiteiten in de sector en de samenleving.

Met jouw expertise en verbindende capaciteiten werk je samen met de legal counsel van de NVB, topjuristen van banken, beleidsmakers in de politiek (ministeries en toezichthouders) en de samenleving aan bijvoorbeeld wetgeving zoals de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) of spreek je over de juridische reikwijdte van de zorgplicht van banken.

Je werk in het kort

 1. Je ondersteunt en neemt deel aan 2 juridische werkgroepen (zakelijke en consumentendienstverlening). In overleg met de voorzitter bepaal je de agenda van de reguliere vergaderingen en zorg je voor de praktische voorbereiding
 2. Prioriteiten bepaal je met de NVB-organisatie, team legal en de voorzitters van jouw werkgroepen
 3. Inhoudelijke analyses stel je op ter voorbereiding van sectorstandpunten
 4. Je informeert leden en relevante partijen, initieert en faciliteert overleg, adviseert en zoekt samenwerking over wet- en regelgeving (interpretatie en context)
 5. In het formuleren en uitdragen van sectorstandpunten werk je nauw samen met collega's van team Communicatie (persberichten, blogs) of collega's van team Public Affairs (informatievoorziening richting de Eerste en Tweede Kamer, het Europees Parlement en de Europese Commissie).

Henriette de Bordes, juridisch adviseur Nederlandse Vereniging van Banken:

''Het domein legal binnen een belangenorganisatie van banken is erg uitdagend en verrassend gevarieerd, omdat je, samen met de topjuristen van banken, meedenkt over passende wetgeving.''

Wat bieden wij?

 • Een strategisch inhoudelijke juridische functie waar diversiteit, samenwerking en verbinding centraal staan én waar je de ruimte hebt om zelf sturing te geven aan beleidsonderwerpen
 • Een lerende organisatie waar jouw persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat, onder meer door doorlopende opleiding, coaching en uitdagend werk
 • Een open, mensgerichte werkcultuur met gedreven professionals die zich streven naar het leveren naar kwaliteit en het maken van impact voor onze leden en de maatschappij
 • De werktijden zijn flexibel en thuiswerken is mogelijk
 • Je krijgt ook 29 vakantiedagen (extra dagen kopen is mogelijk), een ov-kaart, een zakelijke laptop en we dragen bij aan een goed premievrij pensioen

Jouw werkomgeving

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is de belangenorganisatie voor banken in Nederland en telt circa 60 leden; bijna alle banken die in Nederland actief zijn. Onze missie is het behartigen van de belangen van onze leden en de sector. Dat doen we door het bieden van een ontmoetingsplaats, het leveren van relevante informatie, lobby en communicatie. We organiseren dialoog, willen onze leden inspireren en streven naar zichtbare resultaten.

De NVB is een proactieve en zelfsturende organisatie en telt circa 55 collega's. De sfeer is open en gericht op samenwerking. Onze hoofdvestiging is op de Amsterdamse Zuidas.

Kijk hier voor meer over werken bij de NVB of bekijk onze bedrijfsfilm.

Functievereisten

Wie jij bent

Wij zijn op zoek naar een energieke, stevige juridisch adviseur, met oog en oor voor wat er leeft bij banken, politiek, en de samenleving. Dit maakt jou echt onmisbaar:

 1. Een afgeronde academische juridische studie
 2. Relevante werkervaring op het gebied van insolventierecht of consumentenwetgeving
 3. Werkzaam (geweest) in de advocatuur of binnen de financiële sector is een pre
 4. Minimaal 4 dagen per week beschikbaar

Enthousiast?

Solliciteer dan via onderstaande button. Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact met Henriëtte de Bordes (legal counsel) via 06 – 10 19 83 35 of met Jacco Valkenburg, Talent Acquisition, via 06-28257098 (ook via WhatsApp).