Beleidsadviseur Financieel Economische Criminaliteit (medior/senior)

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om je te verdiepen in de mogelijkheden om financiële criminaliteit buiten de bankdeuren te houden? Heb jij bovengemiddeld veel interesse in thema’s zoals veiligheid, fraude, witwassen, terrorismefinanciering en cyber crime? Lijkt het je interessant en uitdagend om namens de banken op te treden in politiek Den Haag en Brussel op het gebied van deze thema’s? Ben je bovendien strategisch sterk en kan je goed schrijven maar ben je ook in staat je mondeling sterk uitdrukken tijdens besprekingen met uiteenlopende stakeholders en de media? Dan praten we graag met jou veder over deze vacature waarin je goed kan groeien en je kan ontwikkelen in ons beleidsteam.


Het beleidsteam bestaat uit circa 25 enthousiaste collega’s die zich op uiteenlopende onderwerpen richten. In het beleidsteam werk je intensief samen met de leden van de vereniging – de vertegenwoordigers van 60 banken in Nederland – en met bedrijfsleven, overheid, toezichthouders en maatschappelijke organisaties. De bankensector staat in het middelpunt van de belangstelling bij politiek en media, wat werken bij de NVB erg interessant en dynamisch maakt.


Als beleidsadviseur Veiligheid ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering van collectieve projecten samen met de banken in het team dat zich bezighoudt met veiligheid en de bestrijding financieel economische criminaliteit. In deze rol heb je bijvoorbeeld op regelmatige basis overleg met ministeries, opsporingsdiensten, banken, etc. om voortgang te bespreken en besluiten te nemen. Je zet - eigen initiatief - vergaderingen op, je notuleert en je geeft opvolging aan afgesproken actiepunten. Je neemt het voortouw om collectieve projecten op te zetten en tevens te komen tot een bevredigende afronding. Je bent ons gezicht naar de buitenwereld (ook in de media) op de onderwerpen die jij onder je hoede hebt.


Onze manager Aleid Van der Zwan vertelt over haar werk bij de NVB: “het ontzettend leuke, gedreven en enthousiaste team bij de NVB en de afwisselende maatschappelijke en politieke onderwerpen waar we ons mee bezig houden zorgt voor dagelijkse uitdaging en plezier in mijn werk”.


Werkzaamheden

 • je bevordert samenwerking tussen banken en andere partijen
 • je houdt je volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van financiële criminaliteit en veiligheid en in het bijzonder op de thema’s daarbinnen waar jij je op focust
 • je werkt samen met collega’s die zich bezighouden met cybercrime en witwassen en legt de verbinding met collega’s vanuit beleidsperspectief Toezicht, Retail en Duurzaamheid.
 • je verricht onderzoek en analyseert informatie om besluitvorming en standpunten goed te onderbouwen in nauwe samenwerking met de afdeling Communicatie en Public Affairs
 • je organiseert bijeenkomsten met leden en stakeholders over de onderwerpen waar je op dat moment mee bezig bent
 • je houdt goed contact en intensief met stakeholders, waaronder toezichthouders, de ministeries van onder meer Veiligheid en Justitie en Financiën maar ook met toezichthouders zoals DNB en maatschappelijke organisaties
 • je signaleert en analyseert belangrijke ontwikkelingen op de actualiteit van de verschillende onderwerpen


De NVB

 • is een proactieve en zelfsturende organisatie, die inspeelt op de ontwikkelingen in de sector en in de samenleving
 • vindt jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk, we bieden doorlopende opleiding, coaching en uitdagend werk
 • heeft diversity & inclusion hoog in het vaandel staan; mensen voelen zich thuis;
 • heeft samenwerking en verbinding centraal staan én biedt je de ruimte om zelf sturing te geven en regie te nemen aan en in dossiers
 • biedt prima arbeidsvoorwaarden volgens de banken CAO dat betekent een mooi salaris en een 13e maand. Er is een premievrij pensioen en tegen een kleine vergoeding kan je onbeperkt sporten op de Zuidas. Ook komt elke donderdag komt een masseur waar medewerkers gebruik van kunnen maken.

Bekijk onze bedrijfsfilm hier.

Vereisten

Jouw profiel

Je begrijpt het belang van de financiële sector voor het functioneren van de economie. Je haalt plezier uit samenwerken met heel verschillende partijen en bent goed in staat prioriteiten af te stemmen en te bewaken. Je vindt het leuk om zowel operationeel verantwoordelijk te zijn binnen de werkgroepen als strategisch te denken over de toekomst van de onderwerpen met leden van banken. Je hebt de ambitie om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Je bent in staat zeer zelfstandig belangrijke zaken van bijzaken te onderscheiden en je bent niet bang voor het aangaan van uitdagingen.


Must haves

 • academisch werk- en denkniveau
 • minimaal 5 jaar werkervaring
 • ervaring op het gebied van “veiligheid” is een pré, opgedaan bijvoorbeeld bij een belangenvereniging, toezichthouder, binnen de politiek of bij een bank of advieskantoor
 • kennis van financiële dienstverlening en regelgeving of bereidheid om die op korte termijn op te doen
 • resultaatgericht en overtuigend
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, je weet zowel mondeling als schriftelijk een boodschap over te brengen; stakeholdermanagement en netwerken zit in je natuur.

Heb je interesse?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en stuur je CV en motivatie naar hr@nvb.nl. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Debby Kappert (HR) via 06 – 23 40 30 15 of met Aleid van der Zwan via 06 – 55 72 06 92.